DSV 2 “So Far So Good”
03 december 2017
|
DSV'61 2e

 

Op 7 augustus zijn we (Gert, Patrick, Harold en ik) begonnen aan het seizoen 2017/2018. Nu voor het tweede elftal de eerste periode erop zit wil ik graag een korte evaluatie geven hoe deze uiterst succesvolle periode tot stand gekomen is.

 

Voorbereiding

De samenstelling van het tweede elftal is dit jaar een goede mix van jong en oud. Een goed stel jongens bij elkaar die weten wat ze aan elkaar hebben in het veld. De acceptatiegraad is in deze groep bijzonder hoog. Dat kan een voordeel zijn, maar ook een nadeel omdat je als vriendengroep niet alles tegen elkaar durft te zeggen.

Ik was na de eerste trainingen bijzonder verrast door de fysieke gesteldheid en fitheid van de groep. Deze eerste trainingen zijn gezamenlijk met de A en B selectie uitgevoerd. Waarbij Etie (trainer 1e ) de A-selectie en ik de B-selectie onder mijn hoede nam.

Tijdens mijn trainingen maak ik zoveel mogelijk gebruik van het periodiseringsschema van Raymond Verheijen. Op deze manier breng je de groep gefaseerd op een hoger conditioneel niveau. Verder probeer ik ook elke week kracht en stabiliteitsoefeningen in te passen, dat kan met en zonder bal. Daarnaast probeer ik veel variatie in de oefeningen aan te brengen met de nadruk op pass en traptechniek. Dat lukt de ene keer beter dan de andere keer.

Ik heb in een vroeg stadium gekozen voor een herkenbare speelstijl. Namelijk 1:4:3:3 en door een gedegen opbouw van achteruit via de roulerende middenvelders de spitsen tot een scoringskans te laten komen. Bij balverlies schakelen we zo snel mogelijk om om de druk op de tegenstander hoog te houden en de bal te heroveren. Om dit goed uit te voeren is tijd nodig en dit gaat niet zomaar in één keer goed. Maar deze speelstijl past in mijn ogen het beste bij deze groep. De laatste paar weken zijn we echter door diverse personele beperkingen moeiteloos overgestapt op 1:4:4:2. Dat het team dit zo oppakt verbaast mij zeker niet. We hebben veel spelers die (als het moet) moeiteloos een andere rol kunnen vervullen in het veld.

 

Bekerwedstrijden

In de lange voorbereiding was er plaats voor één oefenwedstrijd. Thuis tegen Zwart Wit 3 werd er met 4 – 2 gewonnen. Echter is één oefenwedstrijd in de voorbereiding te weinig om tot een goed beeld van de groep te komen. Dus werden de bekerwedstrijden ook oefenwedstrijden waarbij ik diverse spelers op verschillende posities heb zien spelen. De resultaten waren positief en ondanks de vele wisselingen hebben we moeiteloos de volgende ronde bereikt.

De tweede ronde was tegen het vijfde van Berkum en werd kansloos door ons verloren. Met name op fysiek gebied schoten we deze middag tekort. Niets aan te doen dus, alle focus weer op de competitie.


Competitie

De competitie verloopt tot op dit moment erg succesvol. De eerste periodetitel is een feit en we staan fier bovenaan (zie afbeelding). De wedstrijdverslagen komen allemaal op de website en zijn anders wel elders (app, facebook) te lezen. Dus die laat ik buiten beschouwing.

 

 

Voordat we aan deze competitie begonnen hebben we met zijn allen afspraken gemaakt voor wat betreft de doelstellingen voor het komend seizoen. Daarbij kwam als eerste doelstelling naar voren dat we kampioen willen worden. Lukt dit niet dan willen we tot de laatste dag meedoen om de prijzen. Ook hebben we afscheid moeten nemen van een paar spelers die net buiten de B-selectie zijn gevallen. Deze spelers kunnen/mogen overigens altijd meetrainen met de groep.


 Statistieken

Voor mijzelf houd ik wat cijfers en data bij. Onderstaande een kleine greep uit deze data.

 

Trainingsopkomst

De gemiddelde trainingsopkomst is 85.43%. Dat zijn 19 trainingen gemeten vanaf 19 september 2017 tot en met 28 november 2017. Dus met een selectie van 13 spelers staan er gemiddeld 11 op het trainingsveld. Uit ervaring kan ik zeggen dat dat echt een meer dan uitstekende opkomst is. Klasse mannen.

Bij deze 13 spelers is ook Tim Buurkes (4e) meegenomen die meetraint om zijn niveau weer op peil te brengen.

Ook spelers die wat langer uit de roulatie zijn geweest door blessures zijn hierin meegenomen.

Vermeldenswaardig:

  • William Bosch en Klaas-Jan Zondag, zij hebben alle trainingen (19) meegedaan.
  • Robert van de Ridder (keeper) traint vrijwillig met ons mee.

Speelminuten competitie
Jacco van den Hoek heeft tot nu toe de meeste speelminuten in de competitie gespeeld (810), gevolgd door Mark Versluis (800) en Johan Versluis (795).

 

Kaarten
Tot nu toe hebben we drie kaarten gehad namelijk twee keer geel en één keer rood. Dus ook daarmee zitten we aan de goede kant.

 

Goals
Onderstaande alle doelpunten gescoord tot nu toe. (zwarte kolom)

 

Klik op de foto voor een grotere afbeelding


Vandaag de voorlaatste wedstrijd voor de winterstop gespeeld en ook deze hebben we winnend afgesloten. Volgende week nog één wedstrijd thuis tegen vv Zeewolde. Dan volgt er een lange winterstop tot 17 februari 2018. In die tussentijd spelen we diverse vriendschappelijke wedstrijden.

 

Tot ziens!

 

Aart Krooneman
Trainer DSV’61 2

Aannemersbedrijf Van Wijhe B.V
Van Zon Arbeidsbemiddeling B.V.
Makelaars- en Assurantiekantoor De Boer B.V.
Rabobank
1 ESC 25 - 53
2 Swift'64 25 - 51
3 BAS 25 - 45
4 Oene 25 - 44
5 Hattem 25 - 43
6 Zwolsche Boys 25 - 40
7 Hatto Heim 25 - 39
8 ZAC 25 - 39
9 Olympia'28 25 - 38
10 DSV '61 25 - 36
11 Rouveen SC 25 - 23
12 WZC Wapenveld 25 - 20
13 VEVO 25 - 12
14 Reaal Dronten 25 - 6