De JO9-2 van onze mooie vereniging
20 december 2017
|
DSV'61 JO9-2

 

Voor u het overzicht van de JO9-2, waarin we ons seizoen tot nog toe zullen vertellen.

 

De JO9-2 werd gevormd op de vrijwilligersavond van vorig seizoen, waar wij, William Bosch en Klaas-Jan Zondag, ons aanboden om trainers/leiders te worden van de JO9-2. Bennie stemde uiteindelijk in en zo konden we ons een zomer lang gaan voorbereiden op het seizoen.

 

Na flink veel overleg, en een hoop enthousiasme was het dan eindelijk tijd voor de eerste training. Met een mix van wat oudere en jongere spelers hadden we de grote taak om te zorgen dat we elkaar leerden kennen en zo een goed team zouden worden.

 

Voor we doorgaan zullen we u/jullie vertellen wie er in ons team zitten.

Boaz Hofstede, de man met de trucjes en sinds kort ook slidings.

Sam Hulsbergen, Samba Sam, kan zowel aanvallen als verdedigen en heeft veel doelpunten gemaakt.

Lizzy Visser, is menig tegenstander de baas in de duels en is naar eigen zeggen de allersnelste van het team.

Jurre Hoekert, zit op school in Elburg, maar laat elke week zien dat hij hard zijn best doet voor Doornspijk met goede acties en passes.

Mitchell Bos, de roodharige strijder en doelpuntenmaker van het team.

Storr Gerrietsen, de man van de fraaie afstandsschoten en mooie dribbels.

Esmee Wagenaar, vind alles leuk, keept ook af en toe. Erg enthousiast in de dingen die ze doet.

Susan van der Weide, was eerst keepster, en staat nu haar mannetje in het veld.

Stijn van Spijkeren, compenseert lengte met een goede dosis lef en techniek.

 

Zoals u leest heeft iedereen wel iets waar ze herkenbaar aan zijn. Maar we zouden geen goed team zijn als we niet goed samen kunnen voetballen. Gelukkig is dit wel het geval en hebben we iedereen elke zaterdag weer hard nodig om doelpunten te maken.

 

En doelpunten maken kunnen we.

We beginnen het seizoen met een oefenwedstrijd tegen VSCO, wat in een hogere klasse speelt. Dit is ook te merken in de wedstrijd en we verliezen 12-6. Wel veel positieve dingen gezien waar we op verder gingen.

De week erop is het bekertoernooi begonnen met een 1e poulewedstrijd tegen OWIOS JO9-2. Op een prachtig veld weten we OWIOS van de mat te vegen met 12-3. Hier laten we al mooie dingen zien en is er goede hoop op weer een mooi resultaat tegen ’t Harde JO9-3. En het bleek geen valse hoop, ook nu weten we weer te winnen, 13-7. De 3e wedstrijd is tegen ASV Dronten, denken we tenminste. In Dronten aangekomen blijkt het afgelast te zijn en gaan we door in de beker.

 

In de competitie beginnen we ook voortvarend. Met ruime overwinningen weten we goed mee te doen om de bovenste plekken, en staat er na een reeks winstpartijen een moeilijke wedstrijd op het programma tegen Horst. Helaas verliezen we 7-2, maar zijn de complimenten voor de inzet op zijn plaats. Dit zorgt wel voor het einde van een mooie reeks overwinningen en we weten (helaas) weer wat verliezen is.

Ondanks dat we na deze wedstrijd niet meer zoveel winnen, weten we toch goede wedstrijden te spelen en zit het ook een beetje tegen. Dat is natuurlijk jammer, maar wel leerzaam voor de volgende seizoenshelft.

De inzet was tijdens wedstrijden en trainingen (meestal) goed en dat mag ook wel eens gezegd worden.

 

Voor we het verslag afsluiten willen we u/jullie nog wel vertellen hoe de wedstrijd van afgelopen zaterdag ging.

Want zoals jullie konden lezen aan het begin, waren we door in de beker. Uiteindelijk bleek dat we op 16 december moesten voetballen tegen Noord Veluw Boys JO9-1.

 

Deze wedstrijd kon na veel telefoontjes en geregel uiteindelijk doorgaan. We misten zelf 3,5 speler en kregen gelukkig 2 spelers van de JO9-3 mee, bedankt daarvoor.

Het waren Jurre, Susan en Esmee die er niet waren en Stijn had tot laat een verjaardag de dag ervoor, dus die was, volgens moeder van Spijkeren, niet helemaal wakker. Gelukkig wilden Rinus en Daan meedoen en konden we toch op pad.

 

Voor de wedstrijd bleek dat de tegenstander 11 man had en zodoende elke 10 minuten een nieuwe ploeg in het veld bracht.

Voor ons begon de wedstrijd goed met veel kansen, maar de keepster van NVB bleek een goede en hield onze ballen tegen. En omdat we zelf niet scoren, krijgen we de goal tegen en staan we achter. Maar niet getreurd, we zetten door en krijgen weer wat kansen, en schieten ze er weer niet in. Uiteindelijk is het na wat verwarring opeens 2-1 en hebben we ons doelpunt te pakken. En toen waren we los. We weten NVB ver terug te dringen tot voor hun eigen goal, en komen tot kansen en weten de 2-2 te maken.

In de rust weinig woorden, alleen dat we zo door moeten gaan.

En doorgaan, dat doen we. Het is al snel 2-4 voor ons, en we zijn een stuk beter dan NVB. Helaas krijgen we nog wel een goal om de oren en staat het 3-4. Gelukkig laten we ons niet van de wijs brengen en weten we maar liefst 5 keer extra te scoren en winnen we met 3-9 van NVB. Mitchell wist 3x te scoren, Sam 2x, Storr 2x, Lizzy en Rinus allebei 1x.

 

Zo sluiten we het jaar af met een mooie overwinning en zijn we door naar de kwartfinale van de beker!

 

Maar… dat moeten we wel gaan doen zonder Sam. Door zijn goede spel heeft Sam zichzelf in de JO9-1 gespeeld. Hij trainde op de maandag al mee, speelde de thuiswedstrijden mee met de JO9-1 en zal ons nu definitief verlaten.

Wij als JO9-2 willen je heel veel succes wensen in de JO9-1 en we hopen dat je ook daar kan laten zien wat je allemaal kan! We willen je bedanken voor je inzet en enthousiasme op de training en tijdens de wedstrijden!

Het ga je goed topper!

 

En zo komt er een einde aan dit verhaal over onze nieuwe generatie helden en heldinnen. We hopen dat jullie zo nu en dan eens de moeite zullen nemen om ons aan te moedigen en ons een mooie 2e seizoenshelft zullen bezorgen.

 

Groet, de JO9-2!

Aannemersbedrijf Van Wijhe B.V
Van Zon Arbeidsbemiddeling B.V.
Makelaars- en Assurantiekantoor De Boer B.V.
Rabobank
1 ESC 26 - 56
2 Swift'64 26 - 54
3 Oene 26 - 47
4 BAS 26 - 46
5 Hattem 26 - 43
6 Zwolsche Boys 26 - 43
7 ZAC 26 - 42
8 Hatto Heim 26 - 39
9 Olympia'28 26 - 39
10 DSV '61 26 - 36
11 Rouveen SC 26 - 23
12 WZC Wapenveld 26 - 20
13 VEVO 26 - 12
14 Reaal Dronten 26 - 9