Het kampioensjaar van DSV 2
28 mei 2018
|
DSV'61 2e

 

Al vanaf de eerste wedstrijd pakten wij de gedeelde koppositie. Vanaf de 3e competitieronde was plaats 1 onze positie en deze hebben we niet meer afgestaan. We zagen het verschil oplopen en soms ook weer afnemen, maar we hebben altijd bovenaan gestaan. Dit betekende ook dat de eerste periode gewonnen werd door DSV 2. 


Het hele seizoen probeerden we ons eigen spelletje te spelen. Met Jacco in de goal een eigenlijk te goede keeper voor dit niveau. Met 2 fantastisch Hobu spelende backs, die hebben laten zien dat ze goud waard zijn voor DSV2. Erik en Dean bleven maar gaan! Een centrale verdedigingsduo met Mark en Rik die slechts 18 goals tegen gekregen hebben. De rode kaart van Mark is achteraf zelfs een mooie hilarische serie geworden. Een overvol middenveld dat goed georganiseerd wist te spelen. GJ bewees dit jaar weer de sloper voor DSV2 te zijn. Naast hem de vader van de groep, zoals Klaas Jan dat zo mooi zegt. Jochem moest voor de rust en het evenwicht zorgen, waardoor de jonge honden in het gareel bleven. Wilbert stond er op de momenten dat het nodig was en wist met zijn kracht en lengte zo zijn goaltjes mee te pikken. Met Johan op 10 en later ook Mark stond er eigenlijk altijd wel een gevaarlijk middenveld.

 

Voorin was de concurrentie nog het grootste. Met veel spelers van de eerste selectie Jeffrey, Henrick, Wilbur, Mark vK waren we hierdoor goed bezet. Ron maakte het op de flank menig tegenstander lastig met zijn voetbal en trucjes. Met Wiliam en Klaas Jan (trainingsbeest) vaak de gedreven stand ins om nog voor extra gevaar te zorgen. Naast de vaste kern wisten wij waar nodig spelers bereid te vinden om ons team te versterken. Tim, Gerwin, Zwep, Robert, Jarno, Smals en ik hoop niemand vergeten te zijn.. een team dat iedere week weer alles er aan deed om te winnen! 


Henrick en Jeffrey waren lang in strijd om topscoorder te worden, maar in de kampioenswedstrijd werd duidelijk dat Henrick dit jaar deze titel zou opeisen. Jeffrey en Johan completeren deze top 3 door aardig wat goaltjes mee te pakken. De tikki takka goal met snoekduik afronding van Jeffrey, de bal in de winkelhaak van Jochem, de vrije trap van Rick, de belangrijke 3-2 van Henrick, de volley van William en de slaloms van Johan. Naast dit zijn er nog te veel mooie momenten om te benoemen, maar wat hebben we af en toe genoten.


Alle ploegen op 1 na werden thuis verslagen. Alleen Hierden wist op miraculeuze wijze te ontsnappen aan de thuis suprematie van DSV 2. Uit 22 wedstrijden haalden we 52 punten (2,36 per wedstrijd gemiddeld), scoorden we 69 goals en kregen er maar 18 tegen en hielden mAr liefst 11x de 0. Cijfers om kampioen mee te worden!


DSV 2 neemt dit jaar afscheid van 3 spelers. Ron, Rik en Jochem gaan hun carrière een andere invulling geven. Zij worden bedankt voor alle mooie jaren! Dit jaar nog een aantal activiteiten samen en dan kan de focus op het nieuwe seizoen.


Technische staf Aart en Gert, Patrick (zeker niet te vergeten) onze vlaggendrager, medische staf Harry, fotograaf Jacob, sponsoren, supporters, spelers en volgers bedankt voor dit prachtige seizoen. 


DSV 2 zal in het nieuwe jaar zich mogen bewijzen in de 2e klasse!

Van Zon Arbeidsbemiddeling B.V.
Aannemersbedrijf Van Wijhe B.V
Makelaars- en Assurantiekantoor De Boer B.V.
Rabobank
1 ZAC 18 - 41
2 BAS 18 - 34
3 Zwolsche Boys 18 - 31
4 Rouveen SC 17 - 29
5 Hatto Heim 18 - 29
6 Swift'64 18 - 29
7 Oene 18 - 28
8 Olympia'28 17 - 24
9 DSV '61 18 - 22
10 Hulshorst 18 - 22
11 Hattem 18 - 19
12 VSW 18 - 17
13 SV Zalk 18 - 12
14 CSV'28 18 - 11