JO8-1 en JO9-2 winnen de KNVB-beker
04 juni 2019
|
Algemeen

 

Wat is er mooier dan het seizoen afsluiten met 2 bekerfinales en deze ook nog eens winnend afsluiten……

 

Ik denk als je het de spelertjes vraagt, dan is er niks mooiers dan dat!

 

Vooral de weg er naar toe was prachtig. Op een prachtig sportpark de Egelbeek in Vaassen, met prachtig weer, met een prachtig veld, veel publiek,  de Champions League Hymne werd de spanning langzaam opgebouwd.

 

Om half tien speelde JO8-1 de finale tegen HTC J08-1. Gezamenlijk het veld op lopen, netjes in lijn gaan staan en klappen naar het publiek die in grote getale aanwezig waren.

 

Het fluitsignaal klinkt en we gaan van start, in het begin is het even aftasten en het blijkt dat HTC ook een goede ploeg is met veel goede voetballers, de wedstrijd gaat gelijk op en zowel DSV als HTC krijgen kansjes. Totdat DSV het op de heupen krijgt en binnen mum van tijd 2x scoort. Wat een ontlading!

Deze ontlading bleek iets teveel van het goede en DSV was een beetje moe, althans daar leek het op. HTC greep het overwicht en werd sterker, echter door goed samen te verdedigen bleef het lang 2-0 voor DSV. Toch kreeg DSV kansen om de 3-0 te maken, maar of de paal de lat of de keeper van HTC stonden in de weg. Het overwicht wat HTC had drukte ze nu ook uit in doelpunten, HTC scoorde maar liefst 2 x en trok de stand gelijk naar 2-2…….

 

Voor de neutrale toeschouwer was een het topwedstrijd om te zien, voor de supporters van DSV en HTC was af en toe te spannend. DSV werd weer sterker en het ging nu gelijk op, potjandorie wat was het toch spannend. HTC kansen, DSV kansen….uiteindelijk scoort DSV de bevrijdende 3-2!! wat een climax!

Deze stand weten ze vast te houden en winnen door deze uitslag de KNVB-beker!  

 

Als er nog niet genoeg spanning was geweest moesten om 11.00 de JO9-2 ook nog hun finale spelen. Hier dezelfde voorbereiding, samen het veld op, Champions League Hymne, klaar voor de wedstrijd. De tegenstander was SVVN JO9-4 uit het plaatsje Nijverdal. We beginnen de wedstrijd en DSV zit er meteen fel bovenop, wint de duels en probeert te voetballen wanneer de gelegenheid daarvoor is. SVVN is een beetje overrompeld, doet echt wel zn best, maar DSV is de betere partij… DSV maakt de 1-0, 2- en de 3-0, je zou dan zeggen kat in het bakkie, maar er zijn gekkere dingen gebeurd in het voetbal de laatste weken….

 

En dan maakt SVVN de 3-1, nog steeds niks aan het handje, maar het werd wat onrustiger, publiek begon wat te wippen op hun stoel….brrr spannend, en dan maakt SVVN ook nog eens de 3-2……dit is wel  de wake-up call voor de spelers en coaches. Er word fanatiek gecoached en de spelers nemen dit over en winnen weer de duels, het spel gaat nu op en neer.

 

En dan na een snelle counter maakt DSV de bevrijdende 4-2!!! Na dit doelpunt speelt de JO9-2 de wedstrijd proffessioneel uit en al snel fluit de scheids voor het einde van de wedstrijd en wint de JO9-2 de KNVB-beker!

 

Wat een mooie dag, wat een prestatie, wat een ontlading!

 

Super goed gedaan JO8-1 en JO9-2

Van Zon Arbeidsbemiddeling B.V.
Makelaars- en Assurantiekantoor De Boer B.V.
Aannemersbedrijf Van Wijhe B.V
Rabobank
1 ZAC 26 - 61
2 Rouveen SC 26 - 50
3 BAS 26 - 48
4 Swift'64 26 - 43
5 Zwolsche Boys 26 - 42
6 Hatto Heim 26 - 40
7 Oene 26 - 40
8 DSV '61 26 - 36
9 Hulshorst 26 - 34
10 Olympia'28 26 - 32
11 Hattem 26 - 26
12 SV Zalk 26 - 21
13 CSV'28 26 - 19
14 VSW 26 - 18