» Verslag Elspeet 3 - DSV’61 2E (0-8)


DSV 2 boekt grootste overwinning van seizoen

 

Als we mogen spreken over een “angstgegner” in de competitie dan is het Elspeet 3. In de laatste jaren is er door DSV 2 heel weinig gewonnen. Vooraf dus een laag geklasseerde,, maar voor ons altijd lastige tegenstander. Het zou ook de wedstrijd worden van de rentrees. Jarno en Jochem maken weer hun opwachting in de selectie van vandaag. En er was nog iets met een verzorger en een wekker… Verder hebben de trainers rustig kunnen toekijken!


Opstelling: Jacco, Dean, Rik, Mark, Erik, Jochem, Mark vK, Wilbert, Johan, Ron, Jeffrey


Op een prachtig speelveld in de prachtige ambiance waar je vooraf op hoopt, nemen we snel de touwtjes in handen. Uit een corner is het na 6 minuten al raak. Na een paar weken van afwezigheid door een gebroken voet is het Jochem die de 0-1 binnen kopt.

Eindelijk weten we na onze eigen goal de goede start door te zetten en al snel is het een goede loopactie van Johan die met links de bal voorzet waar Jeffrey in komt glijden en de bal met de punt in de verre hoek werkt.

Assistkoning vandaag Johan levert ook bij de 0-3 een afgemeten voorzet af die op vakkundige wijze door Ron worst binnen gewerkt. We zijn nog niet klaar in de eerste helft, stoomlocomotief Dean gaat een keer niet zelf diep maar stuurt Mark vK weg die na een goede loopactie zichzelf vrij speet en de bal in de verre hoek werkt. Uit corners en vrije trappen blijven we gevaarlijk en zo is het Wilbert die uit een scrimmage de bal binnen tikt. We gaan rusten met een 0-5 voorsprong.

 


In de tweede helft komt Klaas - Jan in de ploeg en gaan we proberen nog meer goals te maken voor het doelsaldo. De 0-6 laat nog even op zich wachten, maar na een goede steekbal en tikki takka voetbal komt het spitsenego van Jeffrey naar boven. Dit blijkt een terechte keuze, 0-6. De 0-7 is een prachtig trainingsdoelpunt, na een mooi driehoekje een steekbal en een terug getrokken bal is het Dean die de bal binnen schiet. Het slotakkoord komt van William, na goed doorzetten van Wilbert schiet William de bal beheerst in de verre hoek 0-8. Dubbele cijfers waren mogelijk geweest maar met deze cijfers pakken we de grootste overwinning van het seizoen. 


De eerste periode werd vorige week al gewonnen, welke we afsluiten met een voorsprong van 4 punten op de nummer 2 in de stand. Volgende week de start van periode 2! 

Van Zon Arbeidsbemiddeling B.V.
Aannemersbedrijf Van Wijhe B.V
Makelaars- en Assurantiekantoor De Boer B.V.
Rabobank
1 ESC 25 - 53
2 Swift'64 25 - 51
3 BAS 25 - 45
4 Oene 25 - 44
5 Hattem 25 - 43
6 Zwolsche Boys 25 - 40
7 Hatto Heim 25 - 39
8 ZAC 25 - 39
9 Olympia'28 25 - 38
10 DSV '61 25 - 36
11 Rouveen SC 25 - 23
12 WZC Wapenveld 25 - 20
13 VEVO 25 - 12
14 Reaal Dronten 25 - 6