» Verslag DSV’61 2E - Stroe 3 (4-0)


DSV 2 thuis nog steeds ongeslagen

 

De start van de 2e periode gaat van start thuis tegen Stroe 3. Zoals wel meer ploegen in de competitie kennen ook zij wisselende resultaten en weten zichzelf terug te vinden in de middenmoot. Met een paar ervaren oud eerste elftal spelers zouden ze het ons nog eventueel moeilijk kunnen maken. Vandaag aan Henrick de taak om met de rug naar de bal, de bal vast te houden. 


Opstelling: Jacco, Dean, Rik, Mark, Erik, Jochem, GJ, Wilbert, Johan, Henrick, Jeffrey.


Vanaf de eerste minuut hebben we controle over de wedstrijd. Stroe probeert via de lange bal, de lange spits in stelling te brengen. Dit concept hebben we snel geneutraliseerd door deze passlijnen eruit te halen. Stroe heeft moeite met de variatie in ons spel en weet zich nauwelijks onder de druk uit te voetballen. Of het nou via de as, opkomende backs of diepgaande middenvelders is, we blijven druk houden op de goal van Stroe. Een afgeslagen corner wordt terug gelegd op Rik die tot nu toe het net nog niet wist te vinden. Zijn schot is helaas niet wat we van hem kunnen verwachten, maar onbedoeld levert hij de assist op Johan die hem voor zijn voeten krijgt en de bal wel in het netje weet te leggen 1-0. Uit een corner weet Henrick goed te timen, maar zijn bal spat uiteen op de lat. De bal valt weer vrij in de 16 en wordt binnengeschoten door Jochem. Johan probeert op alle mogelijke manieren in de weg te lopen, maar ook hij kan niet voorkomen dat we 2-0 maken. Volgens officiële statistieken is hij met deze poging ook de doelpuntenmaker van de goal geworden. Hij veranderd de bal van richting is het officiële statement van de KNVB.  

 


Waar we vaak goed terugkeren van de thee, beginnen we een beetje rommelig. We willen graag doordrukken, maar zijn in de eerste minuten weer even zoekende naar de vrije man. Een momentje van concentratie verlies zorgt er voor de Mark de bal niet lekker meeneemt en te kort terug speelt op Jacco. Aangezien het een finale is en Mark een hekel heeft aan finales en je normaal na een finale een prijs wint voelt hij zich genoodzaakt om de spits naar de grond te werken om hem van scoren af te houden. De scheidsrechter kent geen genade en stuurt Mark met rood van het veld. Dit betekend nog bijna een hele 2e helft doorkomen met een man minder. Na wat overleg in het veld, zetten we de organisatie weer neer en komen we zelfs weer aan het voetballen. Via een hoge bal naar de 2e paal weet Wilbert de bal prachtig breed te koppen voor de bal. De kleinste man van het veld blijkt toch over uitstekende kopkwaliteiten te beschikken. Jeffrey kopt de bal hard over de keeper heen 3-0. Daarmee merk je in het veld dat beide ploegen door hebben dat het gespeeld is.

 

Wilbert krijgt op het puntje van de 16 de bal aangespeeld en weet met een beetje techniek, maar vooral veel wilskracht en doorzettingsvermogen zichzelf tussen 2 man vrij te spelen voor de keeper en werkt de bal tussen de benen van de keeper in de goal 4-0. We creëren ook nog wat niet te missen kansen die toch gemist worden, Dean schuift de bal over en Jochem kopt na een prachtige aanval naast bijvoorbeeld.
Het meest technische hoogstandje vond vlak voor tijd plaats in het hoofd van Wilbert. Die dacht met een assist en een goal kan niemand mij wat maken. In gedachten na hij de bal met buitenkant rechts en zet Ron hiermee in stelling. Op het veld zagen we alleen een halve punter die lang niet voor de goal kwam, de goal niet eens haalde en slechts 20 meter naast de goal over de achterlijn verdween. 

 


Ondanks het vervelende momentje voor Mark is het toch weer een goede dag voor DSV 2. We blijven thuis ongeslagen en gaan volgende week op jacht naar de volgende 3 punten in een wedstrijd) tegen DVS 7.

Aannemersbedrijf Van Wijhe B.V
Van Zon Arbeidsbemiddeling B.V.
Makelaars- en Assurantiekantoor De Boer B.V.
Rabobank
1 ESC 25 - 53
2 Swift'64 25 - 51
3 BAS 25 - 45
4 Oene 25 - 44
5 Hattem 25 - 43
6 Zwolsche Boys 25 - 40
7 Hatto Heim 25 - 39
8 ZAC 25 - 39
9 Olympia'28 25 - 38
10 DSV '61 25 - 36
11 Rouveen SC 25 - 23
12 WZC Wapenveld 25 - 20
13 VEVO 25 - 12
14 Reaal Dronten 25 - 6