» Verslag DVS '33 7 - DSV’61 2E (0-2)


DSV 2 schrijft opnieuw 3 punten bij!

 

Ziek, zwak, misselijk, net weer beter, weekend weg, geblesseerd of geschorst. Met een uitgedunde selectie reizen we af naar Ermelo. Waar we normaal spitsen genoeg hebben, was het vandaag even puzzelen. Daarnaast een warm welkom terug voor Smals en een debuut voor Tim. In de kou mogen we aantreden op het kunstgras van DVS.

 

Opstelling: Jacco, Dean, Rik, Smals, Henri, Jochem, Wilbert, Mark vK, Johan, Wilbur en Jarno

 

Zo eindig je vorige week de wedstrijd met 10 man. DVS keert het om en begint gewoon met 10 man en zonder keeper. Vanaf het begin proberen we dit numerieke voordeel uit te buiten en binnen 5 minuten krijgen we al 5 corners. Helaas weten we hier niet uit te scoren. DVS komt er niet aan te pas en komt nauwelijks van de goal af. Het centrum is veel te druk bezet en de flanken worden niet of nauwelijks goed benut. We kiezen te gehaast voor de beslissende pass en als we er eens goed doorkomen dan is de voorzet vaak niet op maat of de bezetting niet goed voor de goal. Kortom een heel rommelige wedstrijd en een eenzijdig maar frustrerend spelbeeld. Uiteindelijk is het die lange Wilbert die een keer op de goede plek staat en vakkundig de voorzet van Mark vK promoveert tot een goal door de bal tegendraads in te koppen.

 

Al op de terugweg richting de thee komen we tot de conclusie dat het de 2e helft wel even anders mag. Flanken weer bezet houden en een echte spits inbrengen. Klaas Jan komt in het veld en hij is de man die goed kan luisteren. Tijdens de gehele 1e helft heeft hij naar de geschorste Mark mogen luisteren die zat te strooien met wijsheden op de bank. De man die niet van clichés houdt krijgt het toch voor elkaar om Klaas Jan te voorzien van speltips en trucs. De technische staf heeft laten weten blij te zijn dat de schorsing van Mark er na vandaag weer op zit. Toch is het resultaat van deze tips goed zichtbaar en bewijst KJ dat hij inderdaad goed kan luisteren. Hij weet zijn goede invalbeurt nog meer glans te geven door een gruwelijke panna op de achterlijn te geven op zijn tegenstander. Maar bovenal is hij de man die voor de bevrijdende 2e treffer zorgt. Waar hij nog dacht aan in een keer de bal uit de lucht te nemen, bedacht hij dat hij beter de rust kon bewaren. Vervolgens jaagt hij de bal hard achter de doelman waardoor de zege voor vandaag binnen is.

 

Al met al een verschrikkelijke wedstrijd, een wedstrijd om snel te vergeten en alleen 3 puntjes van bij te schrijven. Een debuut, een rentree, een hoop afwezigen, weer de 0 en een slechte wedstrijd toch winnen. Volgende week de laatste wedstrijd voor de winterstop tegen Zeewolde 3.

Aannemersbedrijf Van Wijhe B.V
Van Zon Arbeidsbemiddeling B.V.
Makelaars- en Assurantiekantoor De Boer B.V.
Rabobank
1 ESC 25 - 53
2 Swift'64 25 - 51
3 BAS 25 - 45
4 Oene 25 - 44
5 Hattem 25 - 43
6 Zwolsche Boys 25 - 40
7 Hatto Heim 25 - 39
8 ZAC 25 - 39
9 Olympia'28 25 - 38
10 DSV '61 25 - 36
11 Rouveen SC 25 - 23
12 WZC Wapenveld 25 - 20
13 VEVO 25 - 12
14 Reaal Dronten 25 - 6