» Verslag 't Harde 2 - DSV’61 2E (1-1)


Gelijkspel voor het 2e in oefenwedstrijd

 

Afgelopen zaterdag, op de verjaardag van Jochem, moesten we tegen t Harde 2. t Harde speelt in de 2e klasse en bezet daar de 9e plek. Met een doelsaldo van -12 en slechts 2 overwinningen doen ze het niet heel best. Wat we nog meer van t Harde wisten was dat ze een redelijk jonge ploeg hebben, veel spelers die zichzelf heel goed vinden, ze heel goed kunnen zijn als het lekker loopt en bij tegenslag nog wel eens naar kunnen schoppen.Verder was dit onze 3e oefenwedstrijd van de winterstop en pas onze 2e derby van het seizoen. De vorige derby was tegen VSCO, ook een oefenwedstrijd. Die wisten we te winnen met 1-3.

Vorige week moesten we tegen KHC, deze pot wonnen we met 0-5, waar we vooral de 1e helft goed speelden.Maar goed, daar heb je uiteindelijk niet zoveel aan, want vandaag was weer een nieuwe wedstrijd waar we gewoon weer op 0 begonnen. Ook t Harde wilde natuurlijk niets anders dan winnen van ons en zodoende konden we een pittige pot verwachten. 

 


We begonnen in de volgende opstelling:

Jacco van den Hoek op goal.

Erik van den Berg, Martijn Smals, Rik Berkhof© en Dean Holstege achterin.

Wilbert van Loo, Gerrit-Jan Haverkamp en Johan Versluis op het middenveld.

Jeffrey Schreurs, Henrick Blaauw en Ron van den Berg voorin.

Jochem van Essen, Mark Versluis, Robert van de Ridder en Klaas-Jan Zondag begonnen in de wissel.

William deed mee bij het 4e en Jarno Hoekerd is nog een lange tijd uit de running door een blessure.

 


Om 12:30 konden we beginnen met de wedstrijd en we hadden er zin in. Het begin is het even aftasten, maar al snel krijgen we de lichte overhand en proberen we t Harde snel onder druk te zetten. t Harde probeert op zijn beurt de voetballende oplossing te zoeken, maar weet dat niet echt goed uit te voeren. Zelf zijn we voetballend niet op ons best, maar weten we de bal regelmatig voorin te krijgen. Na een kans of 2 verdient Wilbert een penalty, en Henrick eist de bal op en schiet vervolgens zakelijk raak, 0-1! We weten vervolgens enkele doelpunten niet te maken, en tussendoor is t Harde uit de corner levensgevaarlijk, maar de 0-1 blijft tot de rust op het scorebord staan.

 


In de rust gaan de 3 vedettes warmlopen en proberen we in de kleedkamer de boel op scherp te zetten. Erik, Dean en Wilbert worden gewisseld en we zijn klaar voor de 2e helft. Robert blijft op de bank zitten en zal alleen in geval van nood Jacco vervangen.


De 2e helft is helaas een stuk minder dan de 1e helft, dus vandaar een kort eerbetoon aan de jarige Jochem van Essen. Voor wie Jochem niet kent, Jochem is ontzettend oud. Er gaan zelfs geruchten dat het niet Adam maar Jochem was die een hapje van de verboden vrucht nam. Ook heeft Jochem zijn eerste voetbalschoenen gekregen van de Canadezen tijdens de bevrijding van Nederland in 1945. Later heeft hij nog geholpen om de Berlijnse Muur af te breken om uiteindelijk in het rustige Heerde te gaan wonen. Daar heeft Jochem een tijdje bij SEH gevoetbald, waarna de verhuizing ervoor zorgde dat hij bij t Harde ging voetballen. Omdat Jochem zichzelf niet te goed vond en graag plezier wilde kwam hij vanaf de C- junioren bij DSV voetballen. Bij DSV heeft hij vele wedstrijden voor ons eerste gespeeld en 21 doelpunten gemaakt. Wat te denken van de 0-1 tegen ESC 1, of de geweldige uithaal tegen Hatto Heim. Natuurlijk kent iedereen hem, of tenminste, bijna iedereen dan. Omdat Jochem dit seizoen nog geen doelpunten tegen heeft gekregen, wilde hij dat ook vandaag zo houden. Dus bij een corner besluit hij om zichzelf er voor te gooien om vervolgens een beste pegel van de keeper te krijgen en moet hij na 10 minuten geblesseerd afhaken. Een trieste aftocht voor iemand die ons hele geschiedenisboek heeft overleefd.

 

 En of het de blessure van Jochem is of toch de wind, wat het ook is, we raken de controle kwijt. t Harde dringt meer aan, en we voelen meer druk op onze achterhoede. Jacco red ons een keer prachtig, maar na een vrije trap is een buitenspelgoal ons toch te machtig. Scheids beweert van niet, de doelpuntenmaker van wel, nadat de goal is goedgekeurd. Vervolgens zijn we het even kwijt en komen we niet vooruit meer. Gelukkig overleven we deze periode zonder verdere schade en krijgen we op het einde weer enkele goede mogelijkheden, maar weten we niet te scoren. De scheids fluit uiteindelijk af bij een 1-1 eindstand en stappen we uiteindelijk het veld af met een beetje een zure smaak.

Jochem had hier al rekening mee gehouden en uit een voedselpakket van de oorlog nog wat drinken gevonden. Hiermee konden we de zure nasmaak wegspoelen en de blik weer op aankomende zaterdag richten als Advendo 2 de tegenstander is. 


Mocht het u trouwens zijn opgevallen dat we er als team altijd heel vroeg zijn voor de wedstrijdbespreking, en we vervolgens alweer snel beneden staan? Wij vinden dit eigenlijk ook niks, maar het komt omdat de clichés op zijn. Mocht u nou nog enkele briljante uitspraken, oneliners of desnoods een leuk mopje hebben om de tijd te vullen, laat het ons dan weten. 


Tot zaterdag!  

Makelaars- en Assurantiekantoor De Boer B.V.
Van Zon Arbeidsbemiddeling B.V.
Aannemersbedrijf Van Wijhe B.V
Rabobank
1 ESC 26 - 56
2 Swift'64 26 - 54
3 Oene 26 - 47
4 BAS 26 - 46
5 Hattem 26 - 43
6 Zwolsche Boys 26 - 43
7 ZAC 26 - 42
8 Hatto Heim 26 - 39
9 Olympia'28 26 - 39
10 DSV '61 26 - 36
11 Rouveen SC 26 - 23
12 WZC Wapenveld 26 - 20
13 VEVO 26 - 12
14 Reaal Dronten 26 - 9