» Verslag DSV’61 2E - FC Horst 2 (3-0)


DSV 2 revancheert zich tegen Horst 2

 

In de eerste competitiehelft was Horst 2 de enige tegenstander waar van werd verloren. Vrij kansloos en gedesillusioneerd verlieten wij destijds het veld. Nu een paar maanden later was het tijd voor revanche. Daarentegen voor Horst een uitgelezen mogelijkheid om enigszins terug te keren in de titelstrijd. Aan ons om als collectief vandaag een goede prestatie te leveren en de punten op de Haere te houden.

 

Opstelling: Jacco, Mark vK, Mark V, Rick, Dean, GJ, Jochem, Johan, Ron, Henrick, Jeffrey.

 

Al vanaf het begin was duidelijk dat Horst ook het besef had dat er gewonnen moest worden. Met verzorgd voetbal proberen ze onze defensie kapot te spelen. Zoals eigenlijk het hele seizoen al staan wij goed georganiseerd en grijpen we op de juiste momenten in. Hierdoor weet Horst af en toe tot aan de 16 meter te voetballen, waar de verdediging keer op keer weer goed in grijpt. De enkele keren dat Horst wel een poging weet te wagen, staat Jacco reddend in de weg.

 

Halverwege de eerste helft komt via een onderschepping op het middenveld de bal bij Jochem, die met een geniale steekpass Johan zijn loopactie bedient. Als je zo’n goede chocolade linkerbeen hebt als Johan en zo’n prachtige voorzet kan afleveren dan moet je als spits ook maar op fantastische wijze afronden. Met een krachtige kopstoot van Jeffrey komen wij op 1-0 en word de schitterende aanval afgerond.  Een aantal minuten later is het een solo van GJ die 5 man passeert en zichzelf vrij zet voor de keeper. Volgens ingewijden wordt er nog steeds gediscussieerd wat hij beter had kunnen doen met het afronden, maar het eerste doelpunt van GJ blijft nog even uit. Tot de rust weten we de 1-0 vast te houden ondanks aandringen van Horst.

 

Direct na rust eigenlijk hetzelfde spelbeeld en is het weer Horst dat aandringt. Een paar minuten zoeken naar de organisatie en de eerste storm weer doorkomen. Juist op het moment dat Horst het idee heeft de wedstrijd in handen te kunnen nemen, slaan wij voor de 2e keer toe. Via een scrimmage weet Johan de bal nog op goal te krijgen, maar zijn schot wordt met moeite gered. Zoals we kennen zijn onze goaltjesdieven er als de kippen bij en Jeffrey werkt de 2-0 binnen. Vrij kort na de 2-0 is Horst het even kwijt en op vrijwel identieke wijze is het Ron die de 3-0 binnen weet te tikken na een scrimmage voor het goal. Hiermee lijkt de ban gebroken en de puntjes in de tas.

 

Na wat wissels is het zo’n 10 minuten voor tijd een schouderluxatie van GJ, waardoor wij met 10 man verder moeten. Ook met 10 man weten we goed stand te houden. Weg is weg en de boel dichthouden achterin. Eigenlijk winnen we alle duels achterin en trekken de 3-0 over de streep.

 

Door een gelijkspel van nummer 2 Unicum en onze overwinning op nummer 3 Horst vergroten wij opnieuw onze voorsprong in de ranglijst. Puike teamprestatie en een degelijk collectief wat vertrouwen geeft naar de rest van de competitie.

 

Aannemersbedrijf Van Wijhe B.V
Makelaars- en Assurantiekantoor De Boer B.V.
Van Zon Arbeidsbemiddeling B.V.
Rabobank
1 ESC 25 - 53
2 Swift'64 25 - 51
3 BAS 25 - 45
4 Oene 25 - 44
5 Hattem 25 - 43
6 Zwolsche Boys 25 - 40
7 Hatto Heim 25 - 39
8 ZAC 25 - 39
9 Olympia'28 25 - 38
10 DSV '61 25 - 36
11 Rouveen SC 25 - 23
12 WZC Wapenveld 25 - 20
13 VEVO 25 - 12
14 Reaal Dronten 25 - 6