» Verslag Unicum 3 - DSV’61 2E (2-2)


DSV 2 speelt gelijk in spannende titelwedstrijd

 

De eindfase van de competitie nadert en vandaag de grootste uitdager van de eerste competitiehelft op het programma. Het leek er naar uit te gaan zien dat Unicum 3 en DSV 2 zouden strijden om de titel, maar met een knappe comeback heeft ook Horst 2 zich nog weer in deze titelstrijd gemengd. Vandaar dus een lastige uitwedstrijd op het programma. Met een voorsprong van 5 punten op Horst 2 en 6 punten op Unicum 3 is het belangrijk om in ieder geval niet te verliezen. Met een overwinning is zelfs al een voortijdig kampioenschap mogelijk, mocht Horst de lastige uitwedstrijd bij SDVB niet weten te winnen. Kortom een spannende dag in de titelstrijd.

 


Opstelling: Jacco, Dean, Johan, Rik, Erik, Jochem, GJ, Mark vK, Ron, Henrick, Jeffrey


Van aftasten in het begin van de wedstrijd is weinig sprake. Unicum 3 probeert het balletje rond te laten gaan, maar is slordig in de passing. DSV 2 zit er af en toe gevaarlijk tussen en zo ontstaat ook het eerste echte doelgevaar voor DSV 2. Na goed druk zetten onderschept Jeffrey de bal en levert hem bij Henrick af. Zoals menig tegenstander al heeft gemerkt is het de spits die zijn lichaam goed gebruikt en beheerst de bal langs de keeper werkt (0-1). Een paar minuten later mag Johan een vrije trap nemen op zo’n 35 meter van de goal. Met een bekeken voorzet richting de 2e paal en een beetje wind mee weet hij zichzelf, maar ook de keeper te verrassen. De keeper schat de bal niet goed in en via de binnenkant van de paal valt deze bal binnen (0-2). 


Unicum blijft een gevaarlijke ploeg en probeert er voetballend via de lange spits en handige buitenspelers door te komen. Via een onoplettend moment achterin weet de handige buitenspeler de achterlijn te halen en met zijn chocolade rechterbeen een puike voorzet af te leveren. Na wat miscommunicatie in eigen 16 meter gebied is het de andere buitenspeler die simpel binnen kan koppen (1-2). Met deze voorsprong gaan we rusten.
In de tweede helft proberen we het balletje goed rond te laten gaan. Tot aan de drinkpauze lukt ons dit aardig, maar ontbreekt het alleen aan een goede eindpass. Na de drinkpauze is het weer Unicum 3 dat aan probeert te zetten en een gelijkmaker te forceren. Uiteindelijk is het wederom een moment van onoplettendheid voor de goal, waardoor een speler van Unicum simpel de gelijkmaker kan binnenwerken (2-2). 

 


Met dit gelijke spel lijken de kansen voor een eventueel kampioenschap voor Unicum verkeken met nog 2 speelronden.Het gat met FC Horst, dat ruim wist te winnen vandaag, is nog 3 punten en DSV 2 zal in de laatste 2 wedstrijden nog 4 punten moeten halen om het kampioenschap alsnog naar zich toe te trekken.

 

Zaterdag al weer de laatste thuiswedstrijd van het jaar, 12.15 tegen DVS 7. 
 

Makelaars- en Assurantiekantoor De Boer B.V.
Aannemersbedrijf Van Wijhe B.V
Van Zon Arbeidsbemiddeling B.V.
Rabobank
1 ESC 26 - 56
2 Swift'64 26 - 54
3 Oene 26 - 47
4 BAS 26 - 46
5 Hattem 26 - 43
6 Zwolsche Boys 26 - 43
7 ZAC 26 - 42
8 Hatto Heim 26 - 39
9 Olympia'28 26 - 39
10 DSV '61 26 - 36
11 Rouveen SC 26 - 23
12 WZC Wapenveld 26 - 20
13 VEVO 26 - 12
14 Reaal Dronten 26 - 9