» Verslag DSV’61 2E - DVS'33 Ermelo 7 (9-0)


DSV 2 kan titel al ruiken

 

De beslissende weken van de competitie zijn genaderd en DSV 2 doet wederom goede zaken in de titelstrijd. Een tegenstander uit de onderste regionen, waar in de uitwedstrijd heel matig gespeeld werd. Vooraf was er geen sprake van onderschatting, enkel het geloof dat er gewonnen zou gaan worden hoe dan ook. Voorafgaande aan de wedstrijd eindelijk een fatsoenlijke fotosessie, respect Jacob! Aan ons vandaag de taak om van het aanstaande jaarboek een, kampioensjaarboek te gaan maken. Na een recordtijd van de wedstrijdbespreking van 4 minuten, was het aan ons om de 3 punten op de Haere te houden.


Opstelling: Jacco, Dean, Rik, Mark, Erik, GJ, Jochem, Johan, Mark vK, Henrick, Jeffrey 


Voor tegenstander DVS 7 was al voor de wedstrijd een hoogtepunt. Zij wonnen de tos en wisten de eerste mentale tik uit te delen door direct van speelhelft te wisselen. Dit werd met gejuich ontvangen vanaf de bank van DVS. De daaropvolgende mentale tikken werden direct door ons uitgedeeld. Al vroeg in de wedstrijd is het de corner van Jeffrey op het hoofd van Henrick, puik doelpunt om mee te beginnen 1-0. Prima recept voor de 2-0 en ditmaal was het Mark vK die voor de tegenstander komt en raak kopt. Een aantal minuten later is het een snelle combinatie en een goede steekbal van GJ die Jeffrey in stelling brengt en op zijn punt de 3-0 langs de keeper schuift. Aanvoerder Rik begon het seizoen goed met een aantal rake vrije trappen, maar is het vervolg van de competitie was hij wat minder gelukkig. Waar de coaching vaak is om de bal hard te schieten, dacht Rik het eens beheerst te doen en zo werkt hij de bal heel vakkundig in de kruising 4-0.  In een gemoedelijke wedstrijd van beide ploegen waren er toch zo af en toe wat overtredingen. Uit een van deze vrije trappen weet Johan de bal goed richting de goal te brengen, komt Jeffrey goed voor zijn man en met een snoekduik zorgt hij al voor rust voor de 5-0. Op slag van rust is het Johan met een solo, een prachtige schaar en een prachtig schot hard en hoog in de goal, waardoor we met een 6-0 voorsprong naar de thee kunnen.

 


Na de thee komt Klaas Jan in de ploeg voor Jeffrey, gaat Jacco zich na 15 minuten melden bij DSV1 en zijn plek wordt ingenomen door Thijs (A1). In de eerste helft was Ron al in de ploeg gekomen voor de uit voorzorg gewisselde Mark vK. Deze 3 invallers zouden ook nog een hoofdrol in deze 2e helft vertolken. Op een terugspeelbal van Dean was het keeper Thijs die de bal onder de voet liet doorglippen en voor het 2e hoogtepunt van de wedstrijd voor DVS zorgde. Hij wist de bal nog net zelf voor de lijn weg te halen om erger te voorkomen. Gelukkig kwamen we ook nog toe aan het maken van doelpunten. Uit opnieuw een vrije trap is het ditmaal Jochem die een poging mag wagen. Overtuigend van eigen kunnen pakt hij de bal en zegt hem te gaan maken. Waar de bal normaal voor een linkspoot zou liggen doet Jochem het met rechts en ook deze bal verdwijnt onderkant lat in de goal 7-0.

Zoals al eerder genoemd was het ook Klaas Jan die, na een voorassist van Thijs, met een schitterend schot de doelman in de verre hoek weet te verschalken. Heel eerlijk was iedereen denk ik verrast dat deze bal erin ging. Nou bleek hij ook de schoenen van Wilbert aan te hebben, dit verklaard een hoop.

De 9-0 komt van de voet van Ron. Hij komt na een goede aanval 1 op 1 met de keeper en in 2e instantie brengt hij de eindstand op het scorebord. Zo kregen alle afscheidnemende spelers hun doelpunt in hun laatste thuiswedstrijd voor DSV2 en krijgen we volgende week een echte kampioenswedstrijd.


Met deze uitslag heeft DSV2 nog 1 puntje nodig voor het kampioenschap. Deze zal volgende week in de lastige uitwedstrijd tegen Zeewolde 3 gehaald moeten worden. Komt allen kijken en juich DSV 2 om 15:00 in Zeewolde naar de titel. 


Makelaars- en Assurantiekantoor De Boer B.V.
Aannemersbedrijf Van Wijhe B.V
Van Zon Arbeidsbemiddeling B.V.
Rabobank
1 ESC 26 - 56
2 Swift'64 26 - 54
3 Oene 26 - 47
4 BAS 26 - 46
5 Hattem 26 - 43
6 Zwolsche Boys 26 - 43
7 ZAC 26 - 42
8 Hatto Heim 26 - 39
9 Olympia'28 26 - 39
10 DSV '61 26 - 36
11 Rouveen SC 26 - 23
12 WZC Wapenveld 26 - 20
13 VEVO 26 - 12
14 Reaal Dronten 26 - 9