» Verslag Zeewolde 3 - DSV’61 2E (0-3)


DSV 2 Kampioen!!

 

De spanning liep hoog op richting het einde van de competitie. DSV 2 heeft het spannend gehouden tot de laatste competitiewedstrijd. Op papier zou je zeggen dat het kampioenschap binnengehaald zou moeten worden. Concurrent Horst 2 speelde een lastige uitwedstrijd tegen Swift 2. Uiteindelijk konden we daardoor wel mooi met de bus en konden we met een hoop publiek het kampioenschap binnen halen.

 

Een unieke mogelijkheid om voor het eerst op een 7e veld te voetballen. Een prachtige ambiance om in een prachtige wedstrijd de titel te pakken. Niet werd minder waar, want al tijdens de warming up werd bekend dat Horst gelijkgespeeld had. Nog voor de wedstrijd was de titel al binnen.

 

Opstelling: Jacco, Dean, Rik, Mark, Erik, Jochem, GJ, Johan, Ron, Henrick, Jeffrey

 

Een vreemde gewaarwording om al kampioen te zijn voordat er een minuut in de kampioenswedstrijd gespeeld te hebben. Al vroeg in de wedstrijd creëren we wat mogelijkheden om te scoren. Ruimte genoeg om de topscoorderstitel te pakken. Uiteindelijk is het GJ met een diepgaande actie die Johan weet te vinden. Johan controleert de bal en schiet de bal in de verre hoek 0-1.  De 0-2 volgt vrij snel op de openingstreffer. Mark V speelt de bal het middenveld in en Jochem bedient de loopactie van Henrick die de keeper passeert en de bal binnenloopt. Vlak voor rust zorgt Henrick na een lange bal van Rik ook voor de 0-3.

 

Na een paar minuten in de 2e helft zijn het de afscheidnemenden, Rik, Ron en Jochem die het veld verlaten voor Wilbert, William en Klaas Jan. Zij worden bedankt voor de inzet door de jaren heen en dragen het stokje over aan de jonkies. Helaas lukt het ons niet om nog een goal te maken. Helaas voor Erik, die als enige nog niet scoorde dit seizoen, lukt het ook vandaag niet. Hij kwam nog een aantal keer heel dichtbij, maar tot wen goal kwam het helaas niet. De wedstrijd eindigt in 0-3 en met een voorsprong van 5 punten worden we kampioen in de 3e klasse D. Voor het eerst sinds 1984 wordt DSV 2 weer eens kampioen.

 

Een wedstrijd ver beneden het kampioensniveau maar de feestvreugde was er niet minder door. Aart slaapt met de schaal, Klaas Jan is gefocust voor het nieuwe seizoen, Maura werd supporter van het jaar, Gert zorgt voor de controle, Jacob had het huis vol en de drank vloeide in overvloed!

Aannemersbedrijf Van Wijhe B.V
Van Zon Arbeidsbemiddeling B.V.
Makelaars- en Assurantiekantoor De Boer B.V.
Rabobank
1 ESC 26 - 56
2 Swift'64 26 - 54
3 Oene 26 - 47
4 BAS 26 - 46
5 Hattem 26 - 43
6 Zwolsche Boys 26 - 43
7 ZAC 26 - 42
8 Hatto Heim 26 - 39
9 Olympia'28 26 - 39
10 DSV '61 26 - 36
11 Rouveen SC 26 - 23
12 WZC Wapenveld 26 - 20
13 VEVO 26 - 12
14 Reaal Dronten 26 - 9