De selectie 2011/2012:

1)      Henk van ’t Ende

2)      Bennie v/d Weerd

3)      Frank Hop

4)      Reynold Visch

5)      Gerard van ;t Goor

6)      Gerrit Hop

7)      Gerwin Vlijm

8)      Sander Slijkhuis

9)      Bert Slijkhuis

10)  Robert van ‘t Goor

11)  Remco v/d Weide

12)  Arjan Roskam

13)  Mark van Zeeburg

14)  Fokko

15)  Gerjan Veldman

16)  Johan Spaan

17)  Henk Jan Besteman

18)  Marcel v/d Brink

19)  Stephan Bultman

 

Voor het vierde jaar achtereen gaat dit elftal als het zesde elftal van DSV’61 op zaterdagmiddag de wei in. Na een paar jaar het vijfde elftal geweest te zijn en zelfs een jaar het vierde is besloten om van deze toppers het zesde elftal te maken. Dit is gebeurd doordat er een tekort aan voetballende leden dreigde.

Mocht er een team opgeheven worden dan zouden wij dat zijn. Dit was ook in de hoop dat wij dan in de kantine gingen zitten om de omzet te laten stijgen. Voor het tweede seizoen achter elkaar zijn wij gezegend met een brede selectie door enkele nieuwe leden, door oude vedetten die denken ons niveau aan te kunnen en door enkele uit de A1 afkomstige toppers.

 

Jaren ging het elftal door het leven als: de losgeslagen zonen van Jan Smit. Dit is echter niet meer van toepassing nadat wij in goed overleg hebben besloten dat Jan toe was aan een stap hoger binnen onze vereniging. Hij is nu grensrechter bij het derde.

 

Het elftal kan in meerdere categorieën opgedeeld worden. Noem het een kweekvijver voor spelers die bij de selectie willen aanhaken enkele voorbeelden hiervan zijn Erwin Brouwer, Klaas Karzijn en Remco van de Weide (inmiddels terug op het oude nest). Noem het een sociale aangelegenheid. Dit elftal is al meerdere malen op pad gestuurd als begeleiding voor mensen die van hun verslaving aan het afkicken waren op de schuilplaats. Noem het een dumpplek voor spelers die nergens anders voor in aanmerking komen. Een ding staat echter bij ons voorop en dat is de gezelligheid en die kent bij ons geen tijd.

 

Hoogtepunten:

- Een tweede plaats in het seizoen 2005/2006. Helaas door discutabel scheidsrechters vertoon bij OWIOS kansloos voor de titel.

- Toernooizege op het lagere senioren toernooi bij DSV. Na een spannende en gelijkwaardige finale tegen ons eigen 5e elftal. Persoonlijk succes was hier nog te melden voor Robert van ’t Goor die als topscorer van het toernooi werd gekroond. Henk van ’t Ende als beste keeper en Mark van Zeeburg als beste grensrechter.

- De weekendjes weg. Dit gebeurd onder de noemer ‘ouderwetse trainingskampen’ en dit allemaal in het kader van de DSV’61 6 komt naar u toe tournee.

 

Dieptepunten:

- De zware blessures voor Gerrit Hop, Bert Slijkhuis, Gerwin (Guppy) Hoekerd.

- Verlies van topper Aart Mulder aan het scheidsrechtersgilde

 

Samenwerking:

Sinds het seizoen 2010/2011 is begonnen met trainen op de dinsdagavond. Dit gebeurd in nauwe samenwerking met het vijfde elftal, welke dit al langer nodig had. De verzandende elftallen (ook wel de selecte DSV 5 en 6 genoemd) kunnen de meeste dinsdagen weer terugkijken op een opkomst waar menig selectie-elftal jaloers op zou zijn.

 

Dromen en idealen:

- Voor het zoveelste seizoen dromen wij van het kampioenschap. Dit jaar is voor het eerst sinds 5 seizoen de platte kar al een paar meter naar voren gereden. De banden zitten vol wind en de chauffeur is al geregeld.

- Aan de bar wordt ook elke week gedroomd door onze spitsen om de topscoorders titel aller tijden van DSV’61 te bemachtigen. Deze is echter nog steeds stevig in handen van oud vedette Peter S. het exacte aantal doelpunten is niet bekend, maar we gaan ervoor.

 

Dit elftal streeft naar gezelligheid, maar dat wel voor of na de wedstrijd, want in die 90 minuten zijn we niks ontziend ook niet naar onze eigen teamgenoten. Met een biertje en een peukie na de wedstrijd wordt de strijdbijl alweer snel begraven.

 

Mocht er op zaterdag niet gevoetbald worden dan wordt er een standaard vergadering ingelast rond de klok van 16.00 uur op de zaterdagmiddag bij café Halfweg. Deze vergaderingen zijn uiteraard ook bij te wonen door andere belangstellenden. Hier worden de tactiek, de opstellingen en de gebreken uitgebreid besproken en aan de bar kunnen we elke tegenstander aan. 

 

Aannemersbedrijf Van Wijhe B.V
Van Zon Arbeidsbemiddeling B.V.
Makelaars- en Assurantiekantoor De Boer B.V.
Rabobank
1 Hatto Heim 5 - 15
2 VIOS V. 5 - 13
3 Hattem 5 - 10
4 BAS 5 - 9
5 Swift'64 5 - 9
6 Zwolsche Boys 5 - 9
7 Elspeet 5 - 7
8 HTC 5 - 7
9 Rouveen SC 5 - 7
10 DSV '61 5 - 6
11 ESC 5 - 6
12 Hulshorst 5 - 3
13 Oene 5 - 1
14 Olympia'28 5 - 0