’DSV is ons cluppie’’.

Gesprek met bestuur supportersvereniging Oranje Zwart

 

‘’DSV ondersteunen waar we kunnen, dat doen we met 100% inzet en heel veel plezier. ’t Is ons cluppie en we willen die club in de benen helpen houden’’, zegt Henk Holstege op de vraag waarom ze zoveel tijd spenderen aan activiteiten van supportersvereniging Oranje Zwart.

 

Het bestuur van de supportersvereniging bestaat momenteel uit voorzitter Jaap van Putten, 2e voorzitter Marten van het Goor, secretaris Gerrit Bos, Henk Holstege (penningmeester) en Andries Holstege (algemeen lid). De een al wat langer dan de ander, maar allemaal besteden ze per week heel wat uren aan het voorbereiden, begeleiden en uitvoeren van activiteiten.

 

Jaap van Putten, vanaf zijn 6e jaar lid van DSV, eerst vele jaren actief speler, sinds jaar en dag jeugdleider, lid van de jeugdcommissie, nooit te beroerd om wat te doen voor DSV. Zeg maar gewoon op en top DSV-man : ,,Je kunt wel zeggen dat we min of meer vaste inkomsten hebben. Elke week is er op de vrijdagavond klaverjassen en dan houden we ook een verloting onder klaverjassers. Als het eerste thuis speelt houden we een veldverloting. Daarnaast hebben we jaarlijks een vlooienmarkt, en twee keer per jaar een klaverjasmarathon’’.  

 

Andries Holstege was nooit actief voetballer maar is wel ‘’ik weet echt niet hoe lang al’’ lid van DSV en al heel wat jaren in de weer voor Oranje Zwart. Hij heeft veel plezier in het ondersteunen van zijn club: ‘’Voorbeeldje: elk seizoen geven we alle keepers aan het begin van het seizoen nieuwe handschoenen. Prachtig als je dan ziet dat die jonge keepertjes daar zo trots als een pauw mee rond lopen. Ik vind het heel mooi dat we dat kunnen doen’’.

 

Marten van het Goor en Gerrit Bos zijn de veteranen onder de bestuursleden. Beiden hebben ze jaren gevoetbald, ze zijn jarenlang leider geweest. Kortom: ze zijn gewoon niet weg te denken van het sportpark. Gerrit keepte jaren in het eerste: ‘’Totdat Hans Bouwmeester kwam, toen was het gebeurd. Maar het plezier werd er niet minder op in de lagere elftallen, integendeel. En wat ik nu doe, doe ik nog steeds met heel veel plezier, DSV is niet weg te denken uit mijn leven’’.

 

Marten vindt het moeilijk echte hoogtepunten te noemen: ‘’Ons doel is DSV daar waar het kan te steunen, en daar zetten we ons volledig voor in. Maar het kampioenschap tegen Lelystad, en de derby’s die we een paar seizoenen geleden nog regelmatig speelden waren niet alleen sportieve hoogtepunten. Ook financieel waren het toppers, de verloting tijdens dat soort wedstrijden brengt heel veel op. Daarom is het ook zo’n jammer dat we niet in de 2e klasse spelen, met al die buurverenigingen’’. 

 

Naast hoogtepunten zijn er natuurlijk ook dieptepunten geweest. Het zegt iets over de mannen dat ze dan niet eerst sportieve dieptepunten noemen. Henk: ‘’Toen ons erelid Hendrik Jan van de Streek overleed, waren we daar allemaal echt van ondersteboven. Maar ook het overlijden van Teunis van Dorp, en begin dit jaar Johan Lokhorst hakte erin. Andries: ‘’In de eerste plaats is dat natuurlijk een groot verlies voor familie en vrienden. Maar ook voor DSV, want het waren niet alleen goede kerels, het waren ook mensen met een hart voor DSV. En alledrie waren ze ieder op hun manier en op hun eigen plek heel belangrijk voor de club’’.

‘’DSV is ons cluppie’’ zeggen ze allemaal tijdens het interview, een aantal meer dan eens. Maar wat hebben ze voor beeld bij DSV? Henk verwoordt het zo: ‘’DSV is een echte dorpsclub, ons kent ons, gezellig, en het eerste speelt nog met eigen jongens’’.

 

Aan het slot de vraag of er naast alles wat al gezegd is ook nog wensen zijn. En ja hoor, die zijn er! Jaap geeft aan dat er ‘’gewoon meer vrijwilligers moeten komen. Te vaak en te veel moet een beroep worden gedaan op dezelfde mensen, het zou mooi zijn als ook eens anderen gaan bijdragen. Ook wij als supportersvereniging hebben gewoon nog een paar bestuursleden nodig’’. Henk: ‘’De derby’s moeten terug, mooi en goed voor DSV, sportief en financieel. Dus zo snel mogelijk promoveren!’’. Gerrit: ,,Ik vind het belangrijk dat we gewoon blijven zoals we zijn, een mooie club, oog voor iedereen, gezelligheid, met mekaar de vereniging in de benen houden’’. Andries: ,,’t Zal wel nooit gebeuren, maar het sportpark verhuizen naar het dorp zou wel heel mooi zijn’’. Marten: ‘’Het zou al mooi zijn als het derde veld naast de beide eerste velden komt. En ik hoop dat we snel een mooie nieuwe kleedaccommodatie krijgen. Wij zullen daar namens de supportersvereniging graag een steentje aan bijdragen’’. Jaap, als voorzitter natuurlijk het laatste woord: ‘’En laten we dan ook meteen maar een kleine gezellige tribune bouwen, daar gaan wij als supportersvereniging graag aan bijdragen!’’.

 

Makelaars- en Assurantiekantoor De Boer B.V.
Aannemersbedrijf Van Wijhe B.V
Van Zon Arbeidsbemiddeling B.V.
Rabobank
1 Hatto Heim 5 - 15
2 VIOS V. 5 - 13
3 Hattem 5 - 10
4 BAS 5 - 9
5 Swift'64 5 - 9
6 Zwolsche Boys 5 - 9
7 Elspeet 5 - 7
8 HTC 5 - 7
9 Rouveen SC 5 - 7
10 DSV '61 5 - 6
11 ESC 5 - 6
12 Hulshorst 5 - 3
13 Oene 5 - 1
14 Olympia'28 5 - 0